Vinn på onlinetävlingar

Många företag och bloggare använder idag onlinetävlingar som en del av sin marknadsföring. Man kan vinna alltifrån lotter till produkter som företaget tillverkar eller marknadsför med hjälp av en influenser. Resor, hotellnätter, biobiljetter, inredning, mat och träningskläder finns att vinna. Men hur gör man för att vinna dessa fantastiska priser?

Se upp för blufftävlingar

Innan man börjar tävla ska man vara medveten om att en del tävlingar som finns på nätet tyvärr inte är riktiga utan bara blufftävlingar. Dessa blufftävlingar är utformade för att få fler besökare till bluffsidorna. En del blufftävlingar kan innebära att man förbinder sig till att prova en produkt gratis mot att man lämnar namn och adressuppgifter. Är man bara medveten om att blufftävlingar existerar kan man vara vaksam och granska tävlingserbjudanden med ett kritiskt öga.

Hur hittar man och vinner riktiga tävlingar?

För att hitta riktiga tävlingar är ett av de bästa sätten att följa riktiga företag som t.ex. livsmedelstillverkare, tillverkare av kosttillskott som hårstärkande priorin, klädtillverkare, reseföretag, magasin, möbeltillverkarna och liknande på deras officiella konton i sociala medier. Tävlingar som ligger på dessa sidor kan man med liten risk delta i.

För att vinna tävlingar krävs oftast mest en aning tur, eftersom många tävlingar är utformade nästan som rena utlottningar. För att följa de lagar som finns kring att arrangera tävlingar krävs någon form av prestation av tävlingsdeltagarna, vilket ofta är att svara på ett antal frågor om företaget, att skriva en slogan för företaget eller att motivera varför just man själv ska vinna.

Tävlingsfrågor

Ett första steg är att svara rätt på de oftast ganska enkla tävlingsfrågorna, som brukar handla om när företaget startades, hur många färger en viss produktvariant finns i, eller andra detaljer om någon produkt man vill marknadsföra. Syftet är att få tävlingsdeltagarna att klicka runt på företagets hemsida och göra dem medvetna om företaget och dess produkter i ett positivt sammanhang.

Motiveringar och slogans

Motiveringar och slogans kan vara lite svårare att tänka ut. Ett tips för hur man kan vinna slogantävlingar kan vara att kombinera några positiva ord om företaget med något humoristiskt som rör en själv och gärna rimma om det passar. Det behöver inte vara något superelegant rim eller en perfekt motivering; även när det gäller slogans och motiveringar är tävlingarna ofta lika lotterier.

Det är bara att låta kreativiteten flöda och testa olika sorters motiveringar! Det enda man har att förlora är några minuters surftid.

Vinstskatt

Om man har turen att vinna ett pris i en onlinetävling ska man vara medveten om att man för större vinster ska betala vinstskatt. Därför bör man vara lite försiktig med att tävla om större dyra vinster som t.ex. resor om man inte har råd att betala vinstskatten.

Leave a Reply

mts_schema