Svenskarna som vunnit mest på onlinespel

Det är några år sedan pokerhypen var som störst, men fortfarande finns det stora pengar att tjäna för de som har iskalla nerver och nollställd blick. Onlinepoker är fortfarande nästan lika stort nu som för tio år sedan, och livepoker lockar fortfarande många spelare. Faktum är att det i World Series of Pokers main event, huvuddelen av tävlingen, i år ställde upp över 6700 deltagare. Vinnaren blev denna gång vietnames-amerikanen Qui Nguyen, som lämnade tävlingen med en vinst på nätta åtta miljoner dollar, eller knappt 74 000 000 svenska kronor.

En Dalslandskille i topp

Men det går även att vinna stora pengar online. Det har ett flertal svenskar visat under åren. En undersökning gjord av den amerikanska hemsidan Pocketfives visar att den mest välbetalde av Svenskarna – som vunnit 82 miljoner tillsammans, heter Viktor Blom och kommer från Ed i Dalsland. En av de största tävlingarna han har vunnit online gav honom en vinst på över en miljon dollar, cirka 8,5 miljoner kronor. Detta är dock bara en bråkdel av vinstsumman ”Isildur1” har spelat in under sin karriär, som startade redan när han var 14 år gammal och spelade med hjälp av sin storebror som också är professionell pokerspelare.

Flera svenskar med på listan

Den amerikanska undersökningen i förra stycket har undersökt hur stora de största turneringsvinsterna online varit mellan 2008 och 2016, och på den listan ligger fyra svenskar i topp. Tätt efter Viktor Blom kommer Kristoffer Thorsson, som går under smeknamnet ”Sumpas” när han spelar online. Han har vunnit 800 000 dollar på en turnering. Även detta är naturligtvis mycket pengar men kan ses som en bråkdel om man jämför med den vinst som tillföll en annan svensk, Martin Jacobson, när han 2014 som första svensk tog hem titeln i World Series of Poker. Han reste sig nämligen från bordet betydligt rikare än när han satte sig, då första pris var tio miljoner dollar.

Leave a Reply

mts_schema