Delta i en onlinetävling – Att tänka på!

Majoriteten av alla människor har någon gång deltagit i en onlinetävling. Det kan ha varit en tävling som du har fått nys om via din e-post, men det kan även vara en tävling på sociala medier som går ut på att du ska gilla och dela ett inlägg. Även din lokala matbutik kan ha haft en och en annan onlinetävling, t.ex. inför påsk då du har möjlighet att tävla om 5 kilo lösgodis.

Onlinetävlingar finns runt omkring oss hela tiden, men det är inte alla som är säkra att använda sig av. Du kan enkelt ta upp din mobil och hitta onlinetävlingar inom loppet av sekunder. Fungerar inte mobilen som den ska? Då kan du först laga iphone x snabbt, billigt och helt säkert!

Många företag använder sig av onlinetävlingar för att nå ut till sina kunder, få nya kunder och för att marknadsföra sig själva. Studier har visat att människor är mer benägna att återkomma till ett företag om man först fått något gratis, t.ex. en profilprodukt, en godbit eller som sagt, möjligheten att vinna något riktigt stort. Tyvärr är det också många människor som utnyttjar detta för sin egen vinnings skull. Det är t.ex. inte helt ovanligt att många oseriösa aktörer skickar ut mejl där du har möjlighet att vinna en lyxkryssning för två, men i själva verket så stjäl aktören i fråga dina privata och känsla uppgifter.

Så tävlar du säkert

Hur ska man då gå tillväga för att veta att onlinetävlingen som man vill delta i är säker att använda sig av? För det första bör du alltid vara extra försiktig om tävlingen har skickats till dig via mejl. Det går i många fall bra att öppna mejlet, men var försiktig med att klicka vidare på länkar. Säkerställ att mejlet kommer från en säker källa och leta efter små detaljer. Exempelvis är stavfel väldigt vanligt förekommande i så kallade spam-mejl eller virus. Är du osäker så kan du även kontakta företaget och fråga om tävlingen är utskickad av dem!

Är tävlingar gratis?

Majoriteten av alla tävlingar är gratis, men inte alla. Du bör därför alltid se till att du läser igenom användarvillkoren för tävlingen och vilka regler som gäller. När det kommer till t.ex. resor är det inte ovanligt att du behöver betala en vinstskatt som detsamma kan gälla för kontanta priser. I vissa fall kan det vara så att vinsten du får ta del av är gratis, men du måste själv se till att betala frakten om du inte har möjlighet att hämta upp den själv. Här är det extra viktigt att vara noggrann just när det kommer till säkerhet. Om du blir erbjuden att delta i en tävling där inga tävlingsvillkor finns tillgängliga, delta inte!

Leave a Reply

mts_schema